Leesvoor
Het beroep
Een Cardiac care verpleegkundige werkt met patiënten met levensbedreigende aandoeningen van cardiologische aard, waarbij de vitale functies 24 uur per dag moeten worden bewaakt. Je werkt met veel medische apparatuur. Ook maakt de Cardiac care verpleegkundige in het Flevoziekenhuis deel uit van het reanimatieteam. Als Cardiac care verpleegkundige ben je opgeleid om zelfstandig de verpleegkundige zorg te plannen, coördineren, uit te voeren en te evalueren voor meerdere patiënten tegelijkertijd op een Cardiac care afdeling.

De opleiding
De opleiding duurt 12 maanden waarin 34 scholingsdagen zijn opgenomen. De opleiding bestaat zowel uit een generieke als beroepsspecifieke modules. De praktijkleerperioden op een Cardiac care afdeling worden afgewisseld met theorieweken, verzorgd door de Amstel Academie te Amsterdam. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Cardiac care verpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;     
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis.
Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Cardiac care verpleegkundige moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in april en oktober.

De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Cardiac care verpleegkundige start ongeveer 5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor leerling Cardiac care verpleegkundige, kun je deze vinden op internet.    
N.B. een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl