Het beroep
Als Gipsverbandmeester krijg je te maken met mensen die iets gebroken of gescheurd hebben.
In opdracht van de orthopedisch of algemeen chirurg leg je een gipsverband aan. Hiervoor maak je gebruik van allerlei materialen, zoals plastic, verband en spalken.

De opleiding
De specialistische vervolgopleiding Gipsverbandmeester duurt twee jaar, waarin 42 scholingsdagen opgenomen zijn. De studie kent een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het praktisch gedeelte van je studie werk je op de gipsverbandkamer in het ziekenhuis. Het theoretische gedeelte volg je bij het Opleidingsinstituut van het Erasmus MC te Rotterdam. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Gipsverbandmeester dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis;
Een HBO-opleiding in de gezondheidszorg mits de inhoud daarvan voldoende aansluit bij de vervolgopleiding Gipsverbandmeester.

Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Gipsverbandmeester moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in oktober.
De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Gipsverbandmeester start ongeveer 5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor leerling Gipsverbandmeester, kun je deze vinden op internet.

N.B. Een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl