Het beroep
Als Intensive Care verpleegkundige ben je opgeleid om zelfstandig de verpleegkundige zorg te plannen, coördineren, uit te voeren en te evalueren voor meerdere patiënten tegelijkertijd op een Intensive Care afdeling. Op de Intensive Care afdeling worden patiënten verpleegd en behandeld met de meest uiteenlopende aandoeningen. Voor allen geldt dat één of meerdere vitale functies (denk aan ademhaling, circulatie, nierfunctie, etc.) nauwkeurig geobserveerd, ondersteund en zonodig overgenomen worden.

De opleiding
De opleiding duurt 18 maanden waarin 47-51 scholingsdagen zijn opgenomen. De opleiding bestaat zowel uit generieke als beroeps-specifieke modules. De praktijkleerperioden op een Intensive Care worden afgewisseld met theorieweken, verzorgd door de Amstel Academie te Amsterdam. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis.
Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Intensive Care verpleegkundige moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in april en oktober.
De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige start ongeveer  5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor leerling Intensive Care verpleegkundige, kun je deze vinden op internet.
N.B. een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl