Het beroep
Als Kinderverpleegkundige verzorg en verpleeg je kinderen die in het ziekenhuis liggen. Dat zijn kinderen van alle leeftijden: van pasgeboren baby's tot peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers. Kinderen ontwikkelen zich niet alleen lichamelijk maar ook psychisch en emotioneel. Ook hebben ze andere aandoeningen dan volwassenen of hebben ze andere symptomen bij dezelfde aandoening. Goed observeren is dus belangrijk, omdat het kind niet altijd zelf zal zeggen wat het voelt of waar het pijn heeft. Je werkt in dit beroep dan ook nauw samen met de ouders, want zij kennen hun kind het beste. Kenmerkend voor de Kinderverpleegkundige is dat je oog hebt voor de persoon van het zieke kind en de ouders, hun relatie onderling en de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt.

De opleiding
De specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkundige bestaat uit theorie- en praktijkgedeelten en duurt minimaal 13 maanden, waarin 36 scholingsdagen zijn opgenomen. In je opleiding ben je werkzaam op de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Het theoretische gedeelte volg je aan het opleidingsinstituut van de Amstel Academie te Amsterdam. Tijdens je werk breng je in de praktijk wat je in de theorielessen leert. De opleiding wordt volledig vergoed door ons ziekenhuis.  
Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Kinderverpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of niveau 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis.
De inwerkperiode op de kinderafdeling is afhankelijk van je werkervaring.

Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats voor Kinderverpleegkundige moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in maart en september.
De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Kinderverpleegkundige start ongeveer 5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor leerling Kinderverpleegkundige, kun je deze vinden op internet.  

N.B. Een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl