De afdeling
Het OK-complex heeft 10 operatiekamers waarvan er inmiddels 8 in gebruik zijn genomen. Je werkt  samen met 6 anesthesiologen en 14 collega’s. De afdeling Recovery is flink uitgebreid. Naast een holding van 8 bedden bestaat de afdeling uit een volwassen Recovery van 13 bedden en een aparte Kinder Recovery van 7 bedden.

Het beroep
Het werk op de afdeling Recovery begint met het opnemen van de patiënt en het eindigt met het ontslag van de patiënt naar een verpleegafdeling of de Intensive Care. De patiënt wordt opgenomen om te herstellen van de onmiddellijke gevolgen van de anesthesielogische en chirurgische behandeling. Dit levert de volgende definitie van de werkzaamheden op:
  • Herkennen, bewaken en voorkomen van vroege postoperatieve complicaties
  • Meten en registreren van de postoperatieve vorderingen in de vitale functies van de patiënt
De werkzaamheden omvatten ook de holding. Op de holding bereid je de patiënten voor op de operatie. Dit vergt flexibiliteit, nauwkeurigheid, inzicht in het menselijk lichaam en affiniteit met de technische kant van ons beroep. Het is afwisselend werk waarbij je nauw samenwerkt met de anesthesisten, anesthesiemedewerkers en chirurgen van alle specialismen.

De opleiding
De opleiding is gericht op het verwerven van kennis, vaardigheden en beroepsattitude om gespecialiseerde zorg te kunnen verrichten bij patiënten op de afdeling Recovery. De opleiding wordt verzorgd door de Amstel Academie te Amsterdam. De duur van de opleiding is 9 maanden
of 12 maanden (afhankelijk van de deeltijd factor) waarin 29 scholingsdagen zijn opgenomen.
Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

De praktijkleerperiode vindt plaats op de afdeling Recovery van de operatiekamers binnen het Flevoziekenhuis en wordt vormgegeven door de praktijkopleider. Gedurende deze periode vindt er twee keer een beoordelingsgesprek plaats. Het praktische deel van de opleiding is verdeeld in twee praktijkleerperioden. In de praktijk leer je onder begeleiding van een werkbegeleider -aan de hand van het praktijkopleidingsboek- in een opklimmende moeilijkheidsgraad hoogcomplexe zorg te verlenen. Stage vindt plaats op de afdeling Intensive care, Anesthesiologie in combinatie met de afdeling Chirurgie en CCU in verband met het leren beoordelen van ECG’s en ritme stroken.

Toelatingseisen
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Medium care recovery-verpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis.
Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Medium care recovery-verpleegkundige moet je solliciteren.  De opleiding start jaarlijks in januari, april en oktober.
 De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Medium care recovery-verpleegkundige start ongeveer 5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor leerling Medium care recovery-verpleegkundige, kun je deze vinden op internet.   

N.B. Een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl