Het beroep
Als Obstetrieverpleegkundige ben je opgeleid om zelfstandig de specifieke verpleegkundige zorg te plannen, verlenen, coördineren en evalueren ten behoeve van zwangeren, barenden en kraamvrouwen, gezonde/zieke pasgeborenen en patiënten met gynaecologische afwijkingen.

De opleiding
De specialistische vervolgopleiding Obstetrieverpleegkundige bestaat uit theoriegedeelten en praktijkgedeelten en duurt minimaal 12, 15 of 17 maanden waarin 35 scholingsdagen zijn opgenomen. Je bent minimaal 32 uur werkzaam op de afdeling Kraam, Verloskunde en Gynaecologie van ons ziekenhuis. Het theoretische gedeelte volg je aan de Amstel Academie te Amsterdam. De lesdagen zijn verspreid over de gehele duur van de opleiding. Tijdens je werk breng je in de praktijk wat je in de theorielessen leert. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Obstetrieverpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis.
Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Obstetrieverpleegkundige moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in februari en september.
De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Obstetrieverpleegkundige start ongeveer 5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor leerling Obstetrieverpleegkundige, kun je deze vinden op internet.  

N.B. Een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl