Het beroep
De oncologische zorg betreft een steeds groter wordende patiëntengroep: patiënten van alle leeftijdscategorieën, van beide geslachten en met verschillende sociaal-culturele achtergronden. Kanker komt voor in alle orgaanstelsels van het lichaam. Kanker heeft een ingrijpend karakter omdat het in onze samenleving nog steeds wordt gezien als een ziekte met een levensbedreigend karakter. Hierdoor heeft kanker gevolgen voor het fysieke, psychische, sociale, emotioneel en spiritueel welbevinden van de patiënt en diens kwaliteit van leven.

De opleiding
De specialistische vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige bestaat uit theoriegedeelten en praktijkgedeelten en duurt minimaal 12 tot 15 maanden waarin 27 lesdagen zijn opgenomen. Je bent minimaal 24 uur werkzaam op een afdeling van ons ziekenhuis en volg je ook enkele stages buiten de afdeling. Het theoretische gedeelte volg je aan de Amstel Academie te Amsterdam. De lesdagen zijn verspreid over de gehele duur van de opleiding. Tijdens je werk breng je in de praktijk wat je in de theorielessen leert. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Oncologieverpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5
  • minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis
Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Oncologieverpleegkundige moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in februari en september.
Indien er een vacature is voor leerling Oncologieverpleegkundige, kun je deze vinden op internet.  
Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. 

N.B. een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl