Het beroep
Als Spoedeisende hulp verpleegkundige ben je vaak de eerste die een patiënt te zien krijgt. Je stelt in een zo kort mogelijke tijd samen met een arts een eerste noodzakelijke therapie in voor patiënten met een acuut gezondheidsprobleem. De gezondheidsproblemen waarmee patiënten op de Spoedeisende Hulp komen zijn zeer divers. Van hartklachten tot botbreuken en van ernstig benauwde kinderen tot auto ongevallen. Je bent onderdeel van een professioneel team waarin patiënten en collega's vertrouwen op jouw deskundigheid.
 
De opleiding
De opleiding tot Spoedeisende hulp verpleegkundige is een opleiding op HBO-niveau en duurt 18 maanden waarin 40 scholingsdagen zijn opgenomen. Bij eerder verworven competenties bestaat de mogelijkheid om vrijstellingen te krijgen en de opleiding in een kortere periode af te ronden. Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur op de Spoedeisende hulp van ons ziekenhuis en loop je stage op de ICU, de CCU en de ambulance.  Het theoretische gedeelte volg je aan het opleidingsinstituut van de Amstel Academie te Amsterdam. Tijdens de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Spoedeisende hulp verpleegkundige dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s en ben je BIG-geregistreerd:
  • Verpleegkundige A;
  • Verpleegkundige niveau 4 of 5 met minimaal een jaar relevante praktijkervaring in een ziekenhuis op een bij voorkeur chirurgische afdeling.
Solliciteren?
Voor een opleidingsplaats als Spoedeisende hulp verpleegkundige moet je solliciteren. De opleiding start jaarlijks in april en oktober.
De sollicitatieprocedure voor de opleiding tot Spoedeisende hulp verpleegkundige start ongeveer 5 à 6 maanden van tevoren. Wij verzoeken je om de website van het Flevoziekenhuis goed in de gaten te houden. Indien er een vacature is voor Spoedeisende hulp verpleegkundige in opleiding, kun je deze vinden op internet.

N.B. Een open sollicitatie wordt niet in behandeling genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Leren, Ontwikkelen en Onderzoek:
Telefoonnummer: 036 - 868 97 50
E-mail: stages@flevoziekenhuis.nl