Ziekte, behandeling en opname in het ziekenhuis kunnen een extra belasting betekenen voor de patiënt en zijn omgeving. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan in het gezin of op het werk. Het kunnen problemen zijn die te maken hebben met de verwerking van de ziekte of handicap maar het kan ook om praktische problemen gaan. Wanneer u advies of begeleiding wilt kunt u contact opnemen met het maatschappelijk werk. De maatschappelijk werkers werken nauw samen met artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars.

maatschappelijk-werk02

Waarom maatschappelijk werk?

De maatschappelijk werkers kunnen u tijdens de opname en poliklinische behandeling ondersteunen en begeleiden. Als u problemen heeft met de verwerking van ziekte of handicap kan de maatschappelijk werker u behulpzaam zijn door hierover met u van gedachten te wisselen. Gevoelens als angst, verdriet of onzekerheid over uw ziekte kunt u bespreken en mogelijk kan de maatschappelijk werker u helpen die gevoelens de baas te worden. Niet alleen patienten maar ook familieleden kunnen gebruik maken van de hulp van het maatschappelijk werk.

Wat kunt u verwachten?

De maatschappelijk werker gaat met u na welke vragen, zorgen of problemen u heeft en wat de mogelijkheden zijn om u hierbij behulpzaam te zijn. Soms verwijst de maatschappelijk werker u de weg naar andere instanties. De informatie die u verstrekt zal vertrouwelijk behandeld worden, de maatschappelijk werkers hebben een geheimhoudingsplicht. Indien de maatschappelijk werker het belangrijk vindt om een arts of verpleegkundige in te lichten over uw situatie dan wordt dat uiteraard van te voren met u overlegd. Meer informatie kunt u na lezen in de folder pdf Medisch maatschappelijk werk (196 KB)

Contact

U heeft geen verwijzing van de arts nodig om contact te hebben met het maatschappelijk werk. U kunt zelf contact opnemen of de arts of verpleegkundige vragen om het maatschappelijk werk in te schakelen.
Het maatschappelijk werk is op werkdagen te bereiken van 09.00 tot 17.00 uur.

Afdeling Dialyse:
036 - 868 96 36
036 - 868 86 74

Afdeling Gynaecologie/Verloskunde en Kinderafdeling:
036 - 868 92 65
036 - 868 90 86

Overige afdelingen of poliklinieken en Longrevalidatie:
036 - 868 70 18
036 - 868 70 49

Wie zijn wij?

brons
Sylvia Brons-Kieft
 
 goeij
Lauri de Goeij
hoorn cindy van
Cindy van Hoorn
 keurhorst
Dirry Keurhorst
oomens
Jacqueline Oomens
 verschuren
Anke Verschuren