Dewi Groeneveld is sinds 2010 longarts in het Flevoziekenhuis. In een openhartig interview vertelt zij over haar passie voor het vak, over haar specialisme slaapapneu en over haar hobby: boksen en kickboksen. "Het is pure ontspanning, zowel lichamelijk als mentaal. Het houdt me in balans en werkt als graadmeter", zegt ze in het interview over haar hobby. "Als ik geen tijd heb om te sporten, dan heb ik het dus simpelweg te druk. En zeg nou zelf, wat is er nou heerlijker dan af en toe alle stress en frustratie van je af slaan?”

Hbo-V studente Chiro van Windesheim Flevoland liep tijdens de pilot Zorgtalent stage op onze afdeling Interne geneeskunde/Oncologie. In dit korte filmpje vertelt zij over haar ervaringen. "Ik heb echt geleerd hoe je in een zorgsituatie moet handelen. En daar ben ik heel blij mee", vertelt Chiro. Zij vindt de pilot Zorgtalent een heel goed initiatief: "Als eerstejaars kun je je door de stages heel goed oriënteren."

Zorgtalent Chiro

In april is de pilot Zorgtalent gestart: een alternatieve stageroute voor Flevolandse studenten hbo-v. Zij maken al in het eerste studiejaar tijdens een 9 weken durende stage kennis met het toekomstig werkveld. Tijdens deze oriëntatie krijgen de studenten een realistisch beeld van het werkveld en de rollen die een hbo-verpleegkundige binnen de verschillende branches vervult.

De pilot is een initiatief van werkgeversorganisatie Zowelwerk en wordt uitgevoerd met Windesheim Flevoland, het Flevoziekenhuis, Woonzorg Flevoland en InteraktContour.


 
‘Flevoziekenhuis brengt topzorg dichtbij’, dat is de kern van het nieuwe meerjarenbeleidsplan dat het ziekenhuis heeft opgesteld voor de periode van 2015-2019. De omgeving van ziekenhuizen is de afgelopen jaren sterk veranderd. Met het nieuwe meerjarenbeleid geeft het Flevoziekenhuis antwoord op de vragen die vanuit onze omgeving op ons afkomen. Patiënten hebben recht op de beste zorg, altijd. Dat kunnen we als Flevoziekenhuis niet alleen. Daarom brengen we topzorg dichtbij door uitstekend samen te werken met onze academische en regionale partners.

mjbp logo

Alles over het nieuwe meerjarenbeleid vindt u op een speciale website: www.flevoziekenhuis.nl/topzorgdichtbij


 
Met een app je nieuwe werkplek verkennen. Dat doen Willem, Marius, Thijs en Xiaomeng vandaag tijdens hun introductie in het Flevoziekenhuis. De IC-verpleegkundige en artsen in opleiding verkennen met de app het gebouw, de organisatie en o.a. onze afspraken over veilig werken. Onderweg doen ze een handenwas-test, bekijken de filmpjes waarin collega’s over hun werk vertellen en doen opdrachten. Op de foto maken ze voor een opdracht over veilig werken een foto van een paslezer bij de Apotheek. De app is ontwikkeld voor ons centrale introductieprogramma. De nieuwe collega’s zijn enthousiast over deze actieve manier van kennismaken met hun nieuwe werkplek. De volgende groep nieuwe collega’s gaat op 7 mei met de app op stap.
 
hr app

Negen leerlingen van groep 7 van basisschool De Achtbaan waren vandaag op bezoek voor een 'bliksemstage' via JINC. Onze collega's gaven ze een rondleiding op het laboratorium en uitleg over alle machines voor bijvoorbeeld bloedonderzoek. Daarna liepen de leerlingen een speurtocht door het ziekenhuis. Ze kwamen langs verschillende afdelingen om te zien en horen wat voor werk de medewerkers daar doen. Ook een bezoekje aan de keuken en de afdeling Fysiotherapie met zwembad en sporthal hoorde erbij.

jinc april2015