Wanneer u een afspraak op de afdeling Oncologie heeft, ontmoet u een of meerdere zorgverleners van ons Oncologie team; een aantal medisch specialisten met expertise op het terrein van oncologie en een aantal verpleegkundigen die zich verder gespecialiseerd hebben in alle facetten van de behandeling en begeleiding van kankerpatiënten. Deze verpleegkundigen zijn aanspreekbaar bij vragen en problemen en dragen zorg voor de praktische gang van zaken tijdens de behandeling.

Voor informatie kunt u bellen: 036 - 868 8716.
Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag: 11.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Op andere tijden kunt u wel telefonisch contact opnemen, maar wordt u op een later tijdstip door de verpleegkundige teruggebeld.

U vindt de polikliniek Oncologie op de eerste etage van het ziekenhuis. Volg vanaf de hoofdingang route 18. Bekijk de route.

Verpleegkundig specialisten Oncologie

oncologieverpleegkundigen
Verpleegkundig specialisten oncologie vlnr. Diane Diender,
Charlotte van Gulik en Lonneke Drubbel.

Medisch specialisten

 baars j
J.B. Baars

havenith
dr. S. Havenith
heer 
K. de Heer

Lustig
V. Lustig
sommeijer
dr. D. Sommeijer
 zaane
dr. B. van Zaane 

Groene vinkjes (en roze lintje) voor oncologische zorg

Op www.nfk.nl kunnen patiënten inzien hoe de oncologische zorg per ziekenhuis geregeld is. In de online patiëntenwijzer staat welk ziekenhuis in de buurt een ‘groen vinkje heeft (roze lintje voor borstkanker). Een groen vinkje betekent dat de patiëntenorganisaties voor mensen met bloed- en lymfklierkanker, dikkedarmkanker en borstkanker hebben vastgesteld dat de zorg in dit ziekenhuis voldoet aan hun verwachtingen.

Het Flevoziekenhuis heeft voor de zorg rond dikke darmkanker en bloed- en lymfeklierkanker een groen lintje ontvangen. Voor de borstkankerzorg heeft het Flevoziekenhuis een roze lintje gekregen.

Oncologisch centrum
De oncologen werken voor de behandeling van verschillende vormen van kanker intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis en zijn gelieerd aan het Oncologisch centrum van het Flevoziekenhuis, waarin nauw wordt samengewerkt met het AMC te Amsterdam.