Alles wat u wilt weten over de diagnose en behandeling van kanker in het Flevoziekenhuis in nauwe samenwerking met het AMC.

Wat kunt u van ons verwachten?

Het Oncologisch Centrum Flevoziekenhuis biedt optimale zorg voor patiënten met kanker.
Het Flevoziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling van de meest voorkomende vormen van borstkanker, darmkanker, longkanker en huidkanker. Voor andere, minder voorkomende vormen van kanker, wordt samengewerkt met het AMC in Amsterdam

Persoonlijke begeleiding tijdens uw behandeling

Bij de behandeling van kanker komt veel kijken. Iedereen die ermee te maken heeft, weet dat niets ‘standaard’ is en dat er verschillende zorgverleners bij betrokken zijn. Voor u, als patiënt of naaste, is het belangrijk om het gevoel te hebben dat u in goede handen bent, dat u zich veilig voelt. Dat er sprake is van kundige en ervaren specialisten en dat u goed begeleid wordt bij de beslissingen die u moet nemen. Ook is het prettig wanneer de diverse afspraken voor u gecoördineerd worden en dat alles volgens afspraak verloopt. Case managers begeleiden u tijdens de behandeling, zorgen dat de planning goed verloopt en zijn tijdens het hele traject voor u bereikbaar als er vragen of problemen zijn. Wanneer behandeling niet meer tot verbetering van uw situatie kan leiden, gaan wij met onze patiënt in gesprek over palliatieve zorg om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden.

Behandeling van kanker op academisch niveau

Omdat wij onze zorg aanbieden in samenwerking met het AMC te Amsterdam, kunt u van ons oncologische zorg op academisch niveau verwachten. Een deel van onze specialisten zijn zowel in het Flevoziekenhuis als in het AMC werkzaam, hierdoor is er een goede communicatie tussen de verschillende dokters en ziekenhuizen die betrokken zijn bij uw behandeling. U kunt bij ons en het AMC terecht voor alle fases van uw hele behandeltraject (bijvoorbeeld operatie en/of chemotherapie) en voor dagelijkse begeleiding hiervan, maar ook voor nazorg en revalidatie.  amc logo

Wat als mijn behandeling niet in het Flevoziekenhuis kan plaatsvinden?

Voor de behandeling van andere of zeldzamere vormen van kanker of specifieke ingrepen werken we samen met onze academische partners.