De afdeling Chirurgie heeft een one-stop-shop galsteenlijden gerealiseerd. Dat betekent dat een deel van de patiënten met galsteenlijden in één dagdeel het poliklinisch consult met de chirurg hebben, een echo-onderzoek ondergaan, de diagnose weten en de operatiedatum te horen krijgen. Deze operatie wordt uitgevoerd in dagbehandeling. Het gaat met name om ASA 1-2 patiënten onder de 60 jaar die last hebben ongecompliceerd symptomatisch galsteenlijden zonder dat er al een eerder echo-onderzoek heeft plaatsgevonden. De precieze criteria vindt u in ZorgDomein.

Galblaasoperaties in dagbehandeling

Naast een mooie service voor de patiënt, die op de polikliniek veel minder tijd kwijt is dan voorheen, is de operatie in dagbehandeling een kwaliteitsslag in de zorg voor galsteenlijden. De patiënt kan dezelfde dag weer naar huis en thuis herstellen. De laparoscopische operaties worden gebundeld op één operatiedag, waardoor het operatieteam efficiënter kan werken.

De one-stop-shop galsteenlijden met galblaasoperatie in dagbehandeling zal er ook voor zorgen dat de wachtlijst voor galsteenoperaties korter zal zijn.
Pin It