Staar of cataract is een vertroebeling van de lens. De lens zit voor in het oog net achter de pupil en is bij jonge mensen helder en doorzichtig. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur.

Op de poli Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis kunnen patiënten met staar dagelijks terecht. Wekelijks worden op een patiëntvriendelijke manier en op een zeer hoog niveau staaroperaties verricht.
Wij beschikken over de allernieuwste apparatuur voor het verrichten van een staaroperatie, een nieuwe operatie microscoop en een nieuw apparaat waarmee wij zeer nauwkeurig de lenssterkte kunnen opmeten.

oogheelkunde 02

Kijk voor de actuele wachttijd voor een staaroperatie op de pagina Wachttijden behandelingen.

Tijdens de staaroperatie wordt de troebel geworden ooglens verwijderd en vervangen door een heldere kunstlens. Bij patiënten die hiervoor in aanmerking komen kunnen wij zelfs een bifocale kunstlens (Restor) inbrengen. Voor deze bifocale ooglens is wel een eigen bijdrage vereist. De gewone kunstlens en de staaroperatie zelf worden door de ziektekostenverzekering betaald.

De operatie vindt plaats in dagbehandeling en duurt ongeveer 30 minuten.

Prijslijst premium lenzen

Monofocale Torische lens € 650,00 per oog
Multifocale lens € 1.000,00 per oog
Multifocale Torische lens € 1.200,00 per oog

Telefoon poli oogheelkunde: 036 - 868 87 33.