Certificaat Cataract (staar) van Het Oogzorgnetwerk
Donderdag 27 november 2014 ontving het Flevoziekenhuis het kwaliteitscertificaat voor Cataract (Staar) van Het Oogzorgnetwerk. Door de betrokkenheid en het samenspel van de medewerkers van Oogheelkunde is er sprake van een goed geolied zorgproces voor staar. Daarbij is de wachttijd kort, zowel voor een bezoek aan de polikliniek als voor een operatie. In het proces is bovendien veel aandacht voor het voorlichtingsmateriaal en de wijze van voorlichten van patiënten, met folders, filmpjes en de inzet van een cataractconsulente. oogheelkunde cataract certificaat
 
Certificaat Maculadegeneratie van Het Oogzorgnetwerk
Op 3 oktober 2013 ontving de afdeling Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis het Certificaat Zorglijn Maculadegeneratie van Het Oogzorgnetwerk. De zorg voor patiënten met maculadegeneratie wordt volgens de laatste inzichten gegeven, is veilig en patiëntvriendelijk georganiseerd. Patiënten kunnen snel terecht en waar mogelijk worden afspraken gecombineerd.

Samen met het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, is het Flevoziekenhuis het eerste ziekenhuis dat dit certificaat behaalt.
flevoziekenhuis--logo-macula-degeneratie
   
Certificaat  Glaucoom van Het Oogzorgnetwerk  
Vrijdag 30 oktober 2015 ontving het Flevoziekenhuis het kwaliteitscertificaat van Het Oogzorgnetwerk voor de behandeling van glaucoom. Zorgprofessionals uit andere ziekenhuizen die dagelijks zijn betrokken bij de zorg en behandeling van oogheelkundige patiënten, bezochten de poli Oogheelkunde en beoordeelden de verschillende onderdelen van het zorgproces. De afdeling Oogheelkunde scoort hoog op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Tijdens deze bezoeken bleek bovendien dat de zorg voor glaucoompatiënten erg patiëntvriendelijk is; voor deze patiëntengroep is bijvoorbeeld een speciaal spreekuur gepland.

Het Flevoziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat het certificaat Glaucoom krijgt en bovendien het eerste ziekenhuis met drie kwaliteitscertificaten van Het Oogzorgnetwerk.
oogheelkunde certificaat glaucoom