Oogarts

Huis in t Veld

“Mooi om zoveel kwaliteit van leven terug te kunnen geven”

“Het leukste aan het artsenberoep vind ik dat ik iedere dag allerlei soorten mensen ontmoet. Het geeft mij een goed gevoel om mijn best te doen voor hen.

Ik ben erg blij met mijn keuze om oogarts te worden. Ogen blijven prachtig om te zien, en zeker met een vergrootglas. Het onderzoek van een oog is zelfs heel bijzonder, want er is geen ander orgaan waar je zomaar ‘doorheen’ kan kijken. Ik vind het fijn dat ik daardoor met een simpel onderzoek al grotendeels kan vaststellen wat er aan de hand is.

Gelukkig bestaat er voor veel oogaandoeningen een goede behandeling. Het beste voorbeeld daarvan vind ik de staaroperatie. Ik kan me geen mooiere operatie voorstellen. Wanneer staar de oorzaak is van slecht zien, kan met een staaroperatie in korte tijd veel kwaliteit van leven worden teruggeven. Maar helaas is niet iedere aandoening goed te behandelen. Ook dan hoop ik iets te kunnen betekenen.”

Opleiding en ervaring

  • Opleiding tot oogarts in RadboudUMC (Nijmegen) en Elkerliek Ziekenhuis (Helmond); met verdiepingsstage strabologie, kinderoogheelkunde en neurophthalmologie in LUMC (Leiden).
  • Opleiding geneeskunde in het UMC Utrecht, met onderzoeksstage in oogheelkunde aan University of Auckland, Nieuw Zeeland.

Specialisatie(s)

  • Algemene oogheelkunde met aandachtsgebieden cataract, scheelzien en medische retina
Werkzaam in het Flevoziekenhuis

Sinds 2016.

Waardeer mij op Zorgkaart Nederland
Waardeer het Flevoziekenhuis op Zorgkaart Nederland