Het college van B & W van Almere bracht dinsdag 15 januari een werkbezoek aan het Flevoziekenhuis. Bij de ontvangst door de raad van bestuur werd onder meer gesproken over de samenwerking met Amsterdam UMC en de eerste lijn (‘juiste zorg op de juiste plek’) en de voordelen die dat voor patiënten heeft. Daarnaast ging het over innovatie en de investeringen die het Flevoziekenhuis doet, het belang van betrokken en bevlogen artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers, en de wijze waarop het Flevoziekenhuis patiënten van de MC Groep uit Lelystad opvangt.

vrb bezoek benw

Aansluitend bracht het college een kort bezoek aan de afdeling Radiologie, waar zij onder meer de nieuwe geavanceerde Philips CT256 scanner te zien kregen en een blik konden werpen op de tweede MRI-scanner die onlangs is geplaatst en die op dit moment wordt getest.

De collegeleden toonden zich na afloop onder indruk. “Het Flevoziekenhuis is één van de belangrijkste voorzieningen in onze stad. Ik ben onder de indruk van de nieuwste technieken om onze inwoners beter te maken. En van hoe het Flevoziekenhuis omgaat met de gevolgen van de sluiting van de MC Groep”, aldus burgemeester Franc Weerwind. “Innovatie en warme en deskundige zorg, een ziekenhuis om trots op te zijn!”, voegt wethouder Loes Ypma daar aan toe.

Bestuursvoorzitter Anita Arts sprak namens alle collega’s haar waardering uit voor het werkbezoek en voor de grote interesse van het college in hoe het Flevoziekenhuis er voor staat en hoe wij ons voorbereiden op de toekomst.

 
Pin It
Kanker zet de wereld van patiënten en hun naasten op z’n kop. Omgaan met de ziekte, de beperkingen én de mogelijkheden, is daarom enorm belangrijk. Om hier aandacht aan te besteden en om iedereen die te maken heeft met kanker een hart onder de riem te steken, organiseert het Flevoziekenhuis op Wereldkankerdag de informatiemarkt ‘Wat heb jij nodig?’.

wereldkankerdag 2019

De markt vindt plaats op maandag 4 februari van 14.00 – 17.00 uur in de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis. Bezoekers krijgen informatie over diverse, aan omgaan met kanker gerelateerde, onderwerpen zoals voeding, fitheid, seksualiteit, uiterlijke en innerlijke verzorging en meer. Zij kunnen meedoen aan een mindfulnesstraining, aan oefeningen in ‘kijken naar jezelf’ of zich laten verwennen met een hand- of stoelmassage. Ook kunnen ze genieten van lekkere én gezonde smoothies en hapjes, waarvan de keuken de recepten beschikbaar stelt.

Deelnemers

Het Flevoziekenhuis organiseert de informatiemarkt met een aantal van haar samenwerkingspartners op het gebied van oncologie. Deelnemers aan de markt zijn onder meer de stichting Care for Cancer, Parkhuys Almere, KWF Almere, fysiotherapeuten van Zorggroep Almere, Look Good Feel Better, Merem Revalidatie, Streutker Mediskin Almere, Rozell Pouw stoelmassage, verpleegkundig specialist mammacare Jannet Wiegersma, seksuologen van Radiotherapie AMC en de afdelingen Diëtetiek, Seksuologie en de Keuken van het Flevoziekenhuis.
  
  
Pin It
Weet jij al wat je wil worden? Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en sta je voor je profielkeuze of moet je kiezen voor een vervolgopleiding?

Schrijf je dan via school in voor ons event op 13 maart. Speciaal voor jou organiseert het Flevoziekenhuis ‘Helden in de zorg’, een experience om jou kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

helden in de zorg 2019

Het Flevoziekenhuis vindt het belangrijk om scholieren uit Almere en omgeving een goed beeld te geven van de vele beroepen in het ziekenhuis en je op deze manier te helpen bij het maken van een studie- en beroepskeuze.

Naast rondleidingen over verschillende afdelingen kun je ook deelnemen aan allerlei activiteiten zoals gipsen, sonde inbrengen op oefenpop, röntgenfoto bekijken, patiënt klaarmaken voor OK, prikken op een prikarm, kijkje nemen in de serverruimte, steriel aankleden, vitale functies van een patiënt bepalen en nog veel meer!

Speciaal voor de havo- en vwo-leerlingen met interesse voor de studie Geneeskunde organiseren we 3 masterclasses die je op deze dag alle 3 doorloopt.

Waar en wanneer?

Woensdag 13 maart 2019
8.45 - 14.15 uur, Flevoziekenhuis

Extra informatie

Denk je erover om verpleegkunde te gaan studeren? Wil jij later ook een uitdagende, veelzijdige en gevarieerde baan? Toon karakter en word verpleegkundige. Het beroep van verpleegkundige is veelzijdig, biedt veel variatie en mogelijkheden én vergt verantwoordelijkheid. Maak kennis met onze ‘helden in wit’ op de Helden in Wit-website. Ontmoet verpleegkundigen uit ons ziekenhuis of een van de andere ziekenhuizen in de regio Groot-Amsterdam. Ontdek wat hun werk inhoudt. Deze helden maken het verschil. Jij kunt zelf ervaren wat het is om verpleegkundige te zijn.
Kijk op www.heldeninwit.nl voor meer informatie. Het Flevoziekenhuis is een van de partners van Helden in Wit.

Bekijk het filmpje over de eerste Helden in de Zorg experience van 14 maart 2018.

Bekijk het filmpje over het Flevoziekenhuis

 
Pin It
Het Flevoziekenhuis heeft met alle zorgverzekeraars contractafspraken gemaakt voor 2019. Het betreft de verzekeraars Zilveren Kruis, Multizorg VRZ, VGZ, CZ, Menzis, ASR, DSW en Caresq en alle merken die onder deze verzekeraars vallen. Het Flevoziekenhuis is ook in 2019 voor alle budgetpolissen geselecteerd. U kunt dus ongeacht uw zorgverzekering altijd bij het Flevoziekenhuis terecht.

Voor meer informatie over uw zorgverzekering, kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar. Als er voor u al een behandeling/operatie gepland staat of te verwachten is, kunt u bij het Verzekerdenpunt langsgaan of contact opnemen met de afdeling Zorgadministratie, via telefoonnummer: (036) 868 88 96. Zij kunnen u informeren over de te verwachten kosten. Wat dit voor uw eigen risico betekent, kunt u navragen bij uw eigen verzekeraar. 

zorgverzekeraars
   

   
Pin It
De vier nieuwe operatiekamers van het Flevoziekenhuis zijn opgeleverd en klaar voor gebruik. Vanaf donderdag 27 december worden de eerste operaties uitgevoerd in de hypermoderne operatiekamers die allemaal over een eigen opdekruimte beschikken. Ook de koffie- en kleedruimtes en de kantoren op de begane grond zijn opgeleverd en al in gebruik genomen. Bovendien wordt de laatste hand gelegd aan het MRI-centrum. Deze eerste fase van het vernieuwbouwtraject is geheel volgens planning verlopen.

nieuwe operatiekamers gereed

Alle betrokken medisch specialisten, medewerkers van de OK en de afdeling Medische techniek zijn of worden getraind in het werken met de nieuwe systemen en apparatuur in de operatiekamers. Vanaf donderdag 27 december wordt per operatiekamer en per dag één operatie uitgevoerd. Vanaf januari worden de nieuwe operatiekamers volledig meegenomen in de planning van alle operaties.
Het Flevoziekenhuis beschikt dan over negen operatiekamers, allemaal klasse 1, prestatieniveau 1.

Opragon luchtbehandeling

De vier nieuwe operatiekamers zijn uitgerust met het Opragon luchtbehandelingssysteem. Door dit unieke systeem is het schone gebied om de OK-tafel groter en flexibeler in te richten. Bovendien is Opragon stil in gebruik en creëert het betere klimatologische werkomstandigheden voor de OK-medewerkers.

Fase 2

In fase 2 van het vernieuwbouwtraject worden diverse ruimtes in het huidige OK-complex aangepakt. De bestaande operatiekamers worden voorzien van hetzelfde multimediale systeem als de nieuwe OK’s. Er komt een nieuwe ontvangstruimte voor patiënten die gebruik gaan maken van de twee high turnover operatiekamers, waar laagcomplexe operaties onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Ook wordt een nieuwe opslag voor (steriele) producten en implantaten gebouwd.
Door deze verbouwingen wordt onder meer de logistiek geoptimaliseerd. Voor medewerkers en goederen worden de ruimtes en werkprocessen logischer ingedeeld; dit bevordert veilige en efficiënte patiëntenzorg in en om de operatiekamers.

MRI-centrum

Naast de verbouwing van het OK-complex, wordt in fase 2 ook het nieuwe MRI-centrum gereedgemaakt. De nieuwe 3 Tesla MRI van Philips staat inmiddels op zijn plek en is officieel overgedragen aan de afdeling Radiologie. Na de nodige training zal de MRI eind januari daadwerkelijk in gebruik worden genomen. In de tussentijd wordt het centrum verder ingericht zodat de patiënt straks terechtkunnen in een veilige en warme omgeving.

Naar verwachting is het totale vernieuwbouwtraject in augustus 2019 afgerond.
  
  
Pin It