De cardiologen en longartsen van het Flevoziekenhuis hebben recentelijk een dyspnoe-poli geopend. Kortademigheid, ook wel dyspnoe genoemd, is een klacht die veel beperkingen met zich meebrengt en waarvan de oorzaken vaak niet direct bekend zijn. De nieuwe poli is bedoeld voor patiënten die last hebben van kortademigheid en/of benauwdheid en waarbij twijfel bestaat of de longarts of cardioloog moet worden geconsulteerd. Deze patiënten kunnen in de dyspnoe-poli terecht voor een uitgebreid consult.

dispnoe

De dyspnoe-poli heeft als groot voordeel dat het intakegesprek, onderzoek, diagnose én behandelplan op één dagdeel plaatsvinden, waardoor patiënten sneller worden geholpen. Bovendien ervaren zij meer service en gemak omdat meerdere bezoeken aan het ziekenhuis worden voorkomen.
Programma
Het doel van de polikliniek is om in één dagdeel inzicht te krijgen in de benauwdheidklachten en de oorzaak hiervan. Patiënten doorlopen een programma waarbij zij - naast meerdere onderzoeken - door beide specialisten worden gezien.

Na afronding van de onderzoeken bespreken de cardioloog en de longarts de (voorlopige) diagnose met de patiënt. Ook wordt een behandelplan of een verder diagnostisch traject opgesteld. De huisarts ontvangt aan het einde van deze dag een voorlopige brief met de resultaten.
Team
De dyspnoe-poli is een uniek samenwerkingsverband van de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde. Het politeam bestaat uit Lemke Pronk, longarts (op de foto rechts) en Aukje van der Spank, cardioloog.
Pin It