Zorgverzekeraar Menzis heeft het Flevoziekenhuis aangewezen om het predikaat Topzorg te voeren voor zowel spataderen en staar  voor 2011 en 2012. Het ziekenhuis verwerft met dit contract het predikaat Topzorg voor beide aandoeningen. Dit houdt in dat patiënten het advies krijgen om voor deze specifieke behandelingen te kiezen voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum dat voldoet aan de criteria van Menzis.

topzorg-oog

De voordelen van het Menzis TopZorg-predikaat zijn snelle toegang tot de zorg, de beste behandeling en goede informatie.

Menzis TopZorg

In 2008 begon Menzis met TopZorg. Uitgangspunt: niemand weet zo goed wat bij ingrepen belangrijk is voor de patiënt als de patiënt zelf. Samen met medisch specialisten, medische kwaliteitsinstituten en gespecialiseerde patiëntenverenigingen heeft Menzis daarom de wensen en eisen in kaart gebracht en inmiddels voor tien behandelingen ingekocht. Sindsdien is TopZorg de enige kwaliteitslijst waarbij zorgverleners en patiënten het met elkaar eens zijn over de criteria.

Predikaat voor spataderen

Voor de behandeling van spataderen kunnen patiënten binnen 2 weken terecht bij de Spataderkliniek van het Flevoziekenhuis. De Spataderkliniek biedt zorg van de hoogste kwaliteit en behandelingen volgens de modernste technieken. Tijdens één afspraak heeft de patiënt alle gesprekken en onderzoeken inclusief behandelplan Indien gewenst kunnen de benodigde elastische kousen direct worden aangemeten door de huidtherapeuten. Door de directe afstemming tussen dermatoloog en chirurg, garandeert de Spataderkliniek een kwalitatief optimale behandeling.

Predikaat voor staar

Ook bij staar is snelle toegang tot de zorg en is er zo veel mogelijk geregeld dat de patiënt intake, onderzoek, uitslag en een behandelplan op dezelfde dag krijgt. De wachttijd bij Oogheelkunde voor een staaroperatie is minder dan 2 weken. Ook heeft de patiënt keuze uit 3 soorten lenzen. Er is een goede samenwerking met Oogheelkunde van het AMC en UMCU. De afdeling Oogheelkunde biedt bovendien optimale nazorg: 24 uur per dag en opvang bij calamiteiten.
Pin It