Op Goede Vrijdag ontvingen alle patiënten, die op de verpleegafdelingen in het Flevoziekenhuis liggen, een attentie voor Pasen: een Paasgroet van de geestelijk verzorgers en een potje narcissen, aangeboden door Bloemen in Huis. De vrijwilligers van de Geestelijke Verzorging hebben aan iedere patiënt persoonlijk deze attentie overhandigd om hen de Paasgedachte mee te geven: “Ook tijdens ziekte mag er iets van licht en leven doorbreken,” aldus Rianne Veenstra, geestelijk verzorger.

Paasgroet_22april_2011_web

Op Goede Vrijdag kwam huisleverancier Bloemen in Huis 350 potjes met mini-narcissen afleveren bij het Stiltecentrum in het Flevoziekenhuis. Zeven vrijwilligers van de geestelijke verzorging van het Flevoziekenhuis hebben deze bloemetjes aan alle patiënten aangeboden, vergezeld van een Paasgroet: een lied van Huub Oosterhuis met als titel ‘De steppe zal bloeien’.

Geestelijke verzorging
Het Flevoziekenhuis heeft geestelijk verzorgers in dienst met een rooms-katholieke, hindoe, protestantse en islamitische achtergrond. De geestelijke verzorgers willen open staan voor iedere levensbeschouwing en zijn er voor iedereen; voor een goed gesprek of gewoon voor aandacht en medeleven. Daarnaast hebben de geestelijke verzorgers contact met andere levensbeschouwelijke stromingen in Almere.