Patiëntjes op de afdeling Kindergeneeskunde krijgen ICT aan bed. De afdeling beschikt met ingang van begin mei over 8 laptops die geschikt zijn voor kinderen en draaien op een draadloos netwerk. De laptops en toebehoren zijn geschonken door de stichting Michael Wings. Op woensdag 27 april werd het systeem feestelijk in gebruik genomen. Owen Laponder - een chronisch patiëntje - ontving de eerste laptop uit handen van Michael Wings-ambassadeurs Wolter Kroes (zanger) en Koen Verweij (schaatser).

Het Flevoziekenhuis is het elfde ziekenhuis in Nederland dat wordt uitgerust met het Michael Wings-systeem. Het systeem is ontstaan naar een idee van Michael Kenniphaas die in 2005 is overleden t.g.v. acute lymfatische leukemie. Zijn ouders, familie en vrienden hebben na zijn overlijden het werk voortgezet. Wings verwijst naar de droom van Michael, die graag F16-piloot wilde worden, maar is ook de afkorting voor: Wireless Internet Network Gateway System. Zie voor meer info: http://www.michael-wings.nl/

Flevoziekenhuis-ingebruikname-Michael-Wings

Fotobijschrift: Ambassadeurs Koen Verweij (links) en Wolter Kroes (rechts) overhandigen de eerste laptop aan Owen Laponder en zijn moeder (midden).

Cor Calis, directeur zorg van het Flevoziekenhuis, sprak zijn waardering uit voor het werk van de stichting Michael Wings. ‘Dat jullie dit doen, daar heb ik ongelooflijk veel bewondering voor. Voor kinderen betekent ziek zijn: niet meedoen. Het Michael Wings-systeem zorgt ervoor dat zieke kinderen wél mee kunnen doen. Contact houden met hun familie, vriendjes en klasgenootjes. Dat sluit heel goed aan op de filosofie van ons ziekenhuis: mensgerichte zorg leveren’.

Eén van de patiëntjes van de afdeling Kindergeneeskunde – Owen Laponder – nam de eerste laptop in ontvangst uit handen van Wolter Kroes en Koen Verweij. De 4-jarige Owen Laponder heeft leukemie. Als gevolg van de medicatie heeft hij een zeldzame complicatie gekregen. De stichting Owen uit Almere zamelt geld in, zodat de familie Laponder voor een ingewikkelde stembandoperatie naar het buitenland kan. Kijk voor meer informatie op: http://www.stichtingowen.nl

Het geld voor het Michael Wings-systeem in het Flevoziekenhuis werd bij elkaar gebracht door het initiatief ‘Almere kleurt roze’, dat gelieerd is aan Pink Ribbon. Een groep vrijwilligers uit Almere organiseerde vorig jaar onder meer een benefietconcert.

De eerste laptop is feestelijk overhandigd. De overige laptops worden begin mei in gebruik genomen.