Op vrijdag 20 mei is de kindertuin van het Flevoziekenhuis feestelijk geopend. Dankzij de hulp van sponsoren is de droom van vele patiëntjes en bezoekers in vervulling gegaan. Er is een speeltuin aangelegd waar patiëntjes ondanks hun ziekte veilig kunnen spelen. Met een groot feest werden alle sponsoren bedankt. Het sponsorbord met alle logo’s werd op spectaculaire wijze onthuld. Het optreden van circusschool Balans zorgde voor de nodige entertainment en de dag werd afgesloten met een gezellige borrel.

flevoziekenhuis-opening-kindertuin

De wens om een kindertuin te hebben binnen het Flevoziekenhuis bestond al langere tijd. Met de verbouwing van het Flevoziekenhuis is een prachtige buitenruimte beschikbaar gekomen, die grenst aan de afdeling Kindergeneeskunde. Dit was de geschikte plek voor een kindertuin waar patiëntjes en bezoekers zich kunnen ontspannen. De tuin biedt aan kinderen van verschillende leeftijden een uitdagende speelomgeving. De aanleg heeft in totaal 60 duizend euro gekost en is volledig uit sponsoring bekostigd.

Het startsein voor de bouw van de kindertuin werd gegeven na de grote opbrengst van een sponsordiner. Verder zijn er verscheidende acties geweest om geld in te zamelen, waaronder een zumbamarathon, waarbij 140 mensen gezamenlijk twee uur lang aan zumba deden. Ook een inzamelingsactie van twee studentes die van Nederland naar Rome zijn gefietst heeft een aanzienlijk bedrag opgeleverd.

De drijvende kracht achter de kindertuin is pedagogisch medewerker Christine de Ruigh. Ze werd extra in het zonnetje gezet voor  haar inzet én omdat dit  haar laatste werkdag was in het Flevoziekenhuis. Ze gaat werken bij De Kinderkliniek.