Zorgverzekeraar Agis heeft het Flevoziekenhuis geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij knie- en heupvervanging bij artrose. Het Flevoziekenhuis blijft minimaal in 2011 kwaliteitsziekenhuis voor deze behandelingen. "We zijn blij met de uitverkiezing, omdat het laat zien dat wij kwaliteit hoog op de agenda hebben staan, aldus Mark Falke, orthopedisch chirurg in het Flevoziekenhuis.

flevoziekenhuis-knieoperatie

Het Flevoziekenhuis is in de regio Flevoland/'t Gooi het enige kwaliteitsziekenhuis voor knie- en heupvervanging. Volgens Agis scoort de afdeling Orthopedie van het ziekenhuis bij deze behandelingen beter dan gemiddeld op belangrijke aspecten als medische kwaliteit, wachttijden en doorlooptijden en aandacht voor de patiënt. Mark Falke: "Wij steken er veel energie in om behandelingen voortdurend te verbeteren. Door een strikte uitvoering van voorzorgsmaatregelen verkleinen we de kans op complicaties, zoals bijvoorbeeld wondinfecties of andere complicaties, die tot een vertraagd herstel kunnen leiden. Wij houden bij hoe vaak dit voorkomt, en bekijken vervolgens hoe het beter kan. Patiënten profiteren van deze inspanningen, en voor ons is het natuurlijk prettig om hiervoor erkenning te krijgen."

Uitbreiding

De afdeling Orthopedie wordt binnenkort uitgebreid met twee nieuwe artsen. Deze orthopedisch chirurgen beschikken specifiek over uitstekende operatieve vaardigheden. Het realiseren van een kwalitatief hoogstaande orthopedische kliniek, gericht op zo min mogelijk complicaties en tevreden klanten, is een belangrijk speerpunt van het Flevoziekenhuis.

Betere zorg

"Het inzichtelijk maken van de kwaliteit van zorg helpt de zorg nog beter te maken. Kwaliteit is een keuze waar wij onze verzekerden bewust van willen maken. Dat doen we door het vergelijken van ziekenhuizen met objectieve kwaliteitscriteria bij een aantal veelvoorkomende behandelingen. Onze verzekerden kunnen daarover advies bij ons inwinnen voordat zij een behandeling moeten ondergaan", zegt Marjolein Verstappen, directeur Zorginkoop Achmea divisie Zorg & Gezondheid - waar Agis onderdeel van is.

Kiezen

Agis benadrukt dat er in de Nederlandse gezondheidszorg écht iets te kiezen valt. Voor een aantal medisch specialistische behandelingen heeft de verzekeraar informatie van de ziekenhuizen ontvangen waarmee echt iets over de kwaliteitsverschillen gezegd kan worden. Het gaat dan om zaken als de snelheid van herstel, het wegblijven van complicaties en klachten, aantoonbaar voldoende ervaring met de behandeling, het naleven van richtlijnen en protocollen, de wachttijden en de service.

 

Pin It