Woensdag 10 augustus ontving het Flevoziekenhuis de officiële plaquette behorend bij de erkenning als kwaliteitsziekenhuis voor knie- en heupvervanging bij artrose. Gerald Zwiggelaar, accountmanager Zorg/AWBZ Almere bij de Divisie Zorg & Gezondheid van Achmea, overhandigde het kleinood aan Mark Falke, voorzitter van de vakgroep Orthopedie in het Flevoziekenhuis. Agis maakt deel uit van de Divisie Zorg & Gezondheid van Achmea.

kwaliteitsziekenhuis-knie-heup

Gerald Zwiggelaar: "Het Flevoziekenhuis behoort bij de top van Nederland als het gaat om de vervanging van heup en knie. Dat belonen we graag met deze erkenning als kwaliteitsziekenhuis.".

Orthopedisch chirurg Frans Kurek, al jarenlang verbonden aan het Flevoziekenhuis, noemt het behalen van het keurmerk een echte teamprestatie waaraan, naast de medewerkers van de afdeling Orthopedie, ook andere disciplines hebben bijgedragen. "Ik noem dan bijvoorbeeld de fysiotherapeuten, het operatiekamerpersoneel en de directie van het Flevoziekenhuis", aldus de chirurg.