Op woensdag 7 september vond de feestelijke onthulling van  het nieuwe ruimtelijke speelgoed Triqo plaats op de afdeling Kindergeneeskunde. De CliniClowns van Stichting CliniClowns zorgden in de speelkamer van het ziekenhuis voor extra spektakel door een Triqo bouwwerk van duizenden stukjes te onthullen. Voor het doorknippen van het rode lint kregen zij hulp van enkele kinderen en de supermarktdirecteur van Boni. Na  het “officiële moment” werd er direct gebouwd en gespeeld met de Triqo’s.

triqo

Kinderen tijdens ziekte weer even kind laten zijn. In het kader hiervan doneren Coop- Deen- Boni- MCD- en  Poiesz supermarkten aan het Flevoziekenhuis in Almere duizenden Triqo’s, unieke bouwsteentjes waarmee oneindig gevarieerd kan worden.

Triqo’s zijn kunststof bouwsteentjes in tien moderne kleuren, waarmee kinderen oneindig kunnen combineren en de mooiste bouwwerken maken. Het speelgoed is gekoppeld aan een actie die zes weken lang loopt bij Coop- Deen- Boni- MCD- en Poiesz supermarkten. Om ook zieke kinderen deelgenoot te kunnen maken van dit nieuwe speelgoed, schenken de supermarkten duizenden Triqo’s aan kinderen op ziekenhuisafdelingen.

“Vanuit maatschappelijk oogpunt, vragen wij tijdens onze actie aandacht voor Stichting CliniClowns. Op deze manier proberen wij extra steun te creëren voor de Stichting die zeer waardevolle dingen doet om kinderen in hun ziekteproces weer even kind te laten zijn. Met de donatie van de Triqo’s hopen we hier op een positieve manier direct een steentje aan te kunnen bijdragen”, aldus Bouke van der Wal, Algemeen Directeur van  Boni Supermarkten.

fShare