Het Flevoziekenhuis biedt uitstekende zorg aan borstkankerpatiënten. Naar het oordeel van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN) voldoet het ziekenhuis aan de Basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. Het multidisciplinaire mammacareteam van het Flevoziekenhuis heeft gespecialiseerde chirurgen in dienst, biedt met mammacareverpleegkundigen goede begeleiding vóór en na de operatie, doet alle noodzakelijke onderzoeken op één dag en opereert patiënten zonodig binnen 3 weken. Er is geen wachttijd voor de mammapoli.

flevoziekenhuis-borstkankervereniging-lintje

De Borstkankervereniging heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg dit jaar aangescherpt. Desondanks heeft Flevoziekenhuis van de BVN opnieuw een ‘lintje’ ontvangen op de website www.borstkanker.nl. Door de jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkanker zorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patiënten en professionals. Meer informatie is te vinden op www.monitorborstkankerzorg.nl.

Keuze van de vrouw

Het Flevoziekenhuis biedt overigens – in tegenstelling tot de gegevens van de Monitor Borstkankerzorg - wél direct de mogelijkheid tot een borstreconstructie bij een operatie. Chirurg Suzan van der Meij: “Het is mogelijk om de borstreconstructie in dezelfde operatie als die waarbij het kwaadaardige weefsel wordt verwijderd, uit te voeren. We werken als chirurgen en plastisch chirurgen soms zelfs naast elkaar. Maar het is aan de vrouw zelf, waar zij voor kiest. Haar keuze staat voorop.”

Achtergrondinformatie Monitor Borstkankerzorg

De Monitor Borstkankerzorg laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument.
De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

Pin It