Op donderdag 13 oktober organiseren Flevoziekenhuis en Parkhuys Almere samen een bijzondere verwendag voor vrouwen (en mannen) die met borstkanker te maken hebben of hebben gehad. Van 11.00 – 15.00 uur kunnen zij in Parkhuys Almere terecht voor diverse verwenactiviteiten en informatieve workshops. Het inloophuis is gevestigd aan de Buňuellaan in Flmwijk.

parkhuysalmere

De diagnose borstkanker wordt vaak gesteld. In Nederland overkomt het 1 op de 8 vrouwen op enig moment in hun leven. Wanneer het iemand overkomt verandert er iets fundamenteels in haar of zijn leven. De behandeling is meestal intensief en langdurig en heeft een grote impact op iedereen die ermee geconfronteerd is of wordt. Na deze turbulente periode valt het niet altijd mee om de draad van het alledaagse leven weer op te pakken.

Aanbod

Er zijn veel zaken die kunnen bijdragen aan herstel op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Op de verwendag op 13 oktober bieden Flevoziekenhuis en Parkhuys Almere de mogelijkheid kennis te maken met een deel van dat aanbod. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor stoel- of voetreflexmassage, aromatherapie, een fotoshoot en acupunctuur. Daarnaast vinden meerdere informatieve presentaties en workshops plaats, bijvoorbeeld over mammaprotheses, oedeemtherapie, seksualiteit en overgang, enz.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de receptie van Parkhuys Almere, per e-mail (receptie@parkhuysalmere.nl) of telefonisch (036-5354444). Natuurlijk zijn ook partners en vriend of vriendin van harte welkom op de verwendag.

Locatie Parkhuys

Parkhuys Almere is een inloophuis voor mensen die op een of andere manier te maken hebben met een ernstige of chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld kanker. De organisatoren hopen met de keuze voor het Parkhuys als locatie voor de verwendag meer bekendheid te geven aan het inloophuis en haar vele mogelijkheden voor patiënten, partners, kinderen en mantelzorgers.