Vogelhuisjes timmeren, waterdiertjes bekijken of oog in oog staan met een (opgezette) vos, reiger of eekhoorn. Het kan allemaal op de Natuurbelevingdag die Staatsbosbeheer op woensdag 5 oktober organiseert in het Flevoziekenhuis. De inloopmiddag is vooral bedoeld voor kinderen die zelf om gezondheidsredenen niet de natuur in kunnen. Ook andere kinderen zijn van harte welkom.

staatsbosbeheer

Het is voor het eerst dat Staatsbosbeheer een Natuurbelevingdag in een ziekenhuis organiseert. Normaal gesproken vinden de activiteiten in de natuur plaats. Speciaal voor de kinderen van het Flevoziekenhuis wordt de natuur met een aantal activiteiten naar binnen gebracht. Zo kunnen kinderen pootafdrukken van dieren gipsen, een stang (gewei van een hert) wegen, opgezette dieren bekijken en aanraken, kleien en vogelhuisjes timmeren. Ook zijn er kleinere bodem- en waterdiertjes te zien. Deelnemers aan de middag krijgen een certificaat van Staatsbosbeheer.

De middag is bedoeld voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Ook kinderen die de polikliniek bezoeken of op bezoek komen bij familie zijn van harte welkom mee te doen. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Het programma gaat om 13.00 uur van start in het auditorium van het Flevoziekenhuis, Hospitaalweg 1 Almere. Kinderen kunnen tot 16.00 uur binnenlopen.