Leesvoor

De gezondheidszorg verandert snel en wordt steeds complexer. Verpleegkundigen moeten hun kennis en kunde continu bijhouden. Het Flevoziekenhuis biedt hen daarom vanaf 7 oktober 2011 een uitdagend, jaarlijks scholingsprogramma onder de naam ‘Collega’s Trainen Samen’. De winst: betere zorg, uniformiteit en het plezier van samen leren. Het scholingsprogramma ‘Collega’s Trainen Samen’ is een initiatief van de Verpleegkundige Staf van het Flevoziekenhuis en onderdeel van de professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep in het Flevoziekenhuis.

cts


De ruim 500 (gespecialiseerd) verpleegkundigen, werkzaam op poliklinieken en verpleegafdelingen van het Flevoziekenhuis volgen jaarlijks verplicht twee basistrainingen en één afdelingsspecifieke training. De trainingen van 2,5 uur behandelen de orgaansystemen. De deelnemers leren daarnaast de technieken van ‘klinisch redeneren’ en ‘evidence based practise’ in hun dagelijkse werk op de afdeling toe te passen.

Eigen trainers

Projectleider en senior IC-verpleegkundige Janet Rekker:“Verpleegkundigen vergroten hiermee hun eigen kennis en kunde op het gebied van anatomie en fysiologie. Projectleider en opleidingsadviseur Monique van Kleef: “Uniek aan het scholingsprogramma is dat de trainingen door eigen collega’s – verpleegkundigen, artsen en andere professionals - worden gegeven. Door samen te trainen en kennis te delen, verbeteren we de kwaliteit van zorg.”