Op donderdag 6 oktober  jl. organiseerde het Flevoziekenhuis en de Werkgroep Borstvoeding Flevoland in samenwerking met Zorggroep Almere voor het eerst een kraammarkt. Ruim duizend bezoekers, van wie er veel zichtbaar zwanger waren, lieten zich informeren over onder meer de bevalling, kraamzorg en kinderopvang.

flevoziekenhuis-kraammarkt-2

Er waren activiteiten zoals een draagdoekdemonstratie, een demonstratie borstkolven, een signeersessie van het baby-invulboek van Paulien Oud, baby- en blote buik fotografie en er werd informatie gegeven over bijvoorbeeld borstvoeding, zwangerschap en bevalling. Ook was er aan de kinderen gedacht: schminken en een echte ballonnenclown.

Symposium

Op dezelfde dag vond er in het Flevoziekenhuis een symposium plaats voor zorgverleners met als thema “Borstvoeding verbindt”. Bijna 200 professionals werden bijgeschoold over het onderwerp Borstvoeding en lage bloedsuikers door de bekende Engelse spreker en neonatoloog, Dr. Martin Ward-Platt. Kinderarts-neonatoloog bij het Flevoziekenhuis, Frank Schuerman, gaf samen met seniorverpleegkundige Neonatologie Anouk van der Lee een lezing over geelzucht bij pasgeborenen. Daarnaast kwam een breed scala aan onderwerpen en nieuwe ontwikkelingen aan bod in verschillende workshops.

Voor dit symposium kreeg het Flevoziekenhuis hulp van Rabobank Almere. De afdeling facilities van Rabobank Almere bood, in het kader van de jaarlijkse coöperatie dag, haar hulp aan om te assisteren bij het symposium. Het Flevoziekenhuis was erg blij met de 8 vrijwilligers die zich op deze dag professioneel en vriendelijk hebben ingezet.