In de Week Chronisch Zieken van 5 tot 12 november organiseert Werkgroep Utrecht/Flevoland van de Schildklierstichting Nederland een informatiebijeenkomst en lotgenotencontact in het Flevoziekenhuis. In samenwerking met polikliniek Interne geneeskunde vindt op donderdag 10 november een informatieavond plaats: ‘Schildklieraandoeningen & behandelwijzen’. De avond start om 20.00 en duurt tot 21.45 uur in het Auditorium van het Flevoziekenhuis te Almere.

schildklierstichting02

Naar schatting hebben 850.000 mensen in Nederland een schildklieraandoening. Veel klachten zijn helemaal niet zo typisch voor de schildklier, waardoor een schildklieraandoening niet of niet direct wordt herkend.
Internist-endocrinoloog mevrouw Natalie Smit verzorgt daarom een presentatie over schildklierziekten, schildklieraandoeningen en de behandeling ervan. Uiteraard is er volop ruimte voor vragen.

Voor meer informatie en eventueel aanmelding kunt u terecht bij mijnInfopunt in de centrale hal van het Flevoziekenhuis, telefoonnummer: (036) 868 8521 of mail: MijnInfopunt@flevoziekenhuis.nl. Deelname is kosteloos en geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Van woensdag 9 t/m 11 november staat in de hal (naast mijnInfopunt) een informatiestand van de Schildklierstichting. Hier kunnen geïnteresseerden hun persoonlijke vragen aan ervaringsdeskundigen stellen en kunnen informatiemateriaal inzien en aanschaffen.