Ongeveer 80 Almeerders hebben donderdag 13 oktober jl. - World Sight Day - hun ogen gratis laten screenen in de OOGbus op het Stadhuisplein in Almere Stad. Ruim driekwart van hen moest worden doorverwezen naar huisarts, opticien of zelfs oogarts, voor een briladvies of nader onderzoek. Volgens optometrist Lianne Bakker van het Flevoziekenhuis reageerden veel mensen positief op het initiatief: “De meesten kwamen gericht op de screening af. Ze waren blij dat de OOGbus er stond zodat ze eens goed naar hun ogen konden laten kijken.”

flevoziekenhuis-oogbus

In de speciale OOGbus screenden medewerkers van de polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis gratis de ogen van 12-plussers. Bij de screening, uitgevoerd door een gediplomeerd optometrist, werd onder meer gekeken naar gezichtsscherpte, oogsterkte en de algehele gezondheid van het oog. Indien nodig kregen mensen een verwijzing naar huisarts, opticien of oogarts.

In en om de OOGbus konden Almeerders ook terecht voor informatie over ogen, oogproblemen, oogziekten en over de polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis.