De Week Chronisch Zieken (5 t/m 12 november) is een landelijk initiatief om meer bekendheid te geven aan de positie van chronisch zieken. Ook in Almere wordt dit initiatief ondersteund. Dit heeft geresulteerd in het programma Samen Beter. Dit programma brengt de positie van chronisch zieken onder de aandacht bij zorgverleners, werkgevers, personeelsfunctionarissen, hulp- en dienstverleners, beleidsmakers, politici en natuurlijk het algemene publiek. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met diverse belangenverenigingen, gemeentelijke instellingen en patiëntenverenigingen. Het Flevoziekenhuis biedt onderdak aan een aantal van deze activiteiten.

week-chronisch-zieken02

Landelijk is gekozen voor het thema: ‘Jong en je wilt …’. Daarom zijn de activiteiten gericht op de positie van jongeren met een chronische ziekte of handicap. Het grootste deel van de activiteiten is tot stand gekomen door belangeloze inzet van talloze partijen. Tijdens verschillende activiteiten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor Stichting CliniClowns.

Programma in Almere:

• maandag 7 november: Feestelijke opening Samen Beter. Kinderen laten ballonnen op met een positieve gedachte op een wenskaartje voor een chronisch zieke persoon.  (De Kinderkliniek, 16.00-17.00 uur). Kinderen met een chronische aandoening en hun naasten kunnen zich aanmelden.
  • maandag 7 t/m 11 november: Tentoonstelling ‘Bijzondere werknemers. Verhalen uit de sociale werkvoorziening’ (Binnenstraat van het Flevoziekenhuis).
  • maandag 7 november: Workshop ‘Lachen voor het Goede Doel’ (Basisschool ’t Zonnewiel, 9.00 tot 12.00 uur).
  • dinsdag 8 november: Werkgeverscongres UWV ‘Verbinden, verrassen en inspireren’ (Flevoziekenhuis, 12.00 – 17.00 uur, op uitnodiging).
  • dinsdag 8 november: Publiciteitsstunt (Flevoziekenhuis, 12.30 uur).
  • donderdag 10 november: Kindermusical ‘Kijk eens verder dan je neus lang is' (Flevoziekenhuis, op inschrijving voor groep 4 van basisscholen).

Kijk voor meer informatie op week chronisch zieken.

Tijdens en naar aanleiding van de Week Chronisch Zieken hebben de volgende patiëntenverenigingen een informatiebijeenkomst of lotgenotencontact voor de Almeerse jongeren en uiteraard overige geïnteresseerden en belanghebbenden in het Flevoziekenhuis georganiseerd:

• dinsdag 8 november Contactmiddag Coeliakie Vereniging (14.00 tot 16.00 uur)
  • dinsdag 8 november: Informatieavond Diabetes Vereniging: thema: ‘Neuropathie’ (20.00 tot 22.00 uur)
  • dinsdag 8 november: Informatiestand ‘United Magazine’ door Jan Willem Buijs, ambassadeur van de Week Chronisch Zieken (10.00 tot 15.00 uur).
  • donderdag 10 november: Informatieavond Schildklierstichting (19.30 tot 21.30 uur)
  • vrijdag 11 november: informatiebijeenkomst: ‘De (on)mogelijkheden van een tinnituspatiënt’ (15.00-16.00 uur).
  • zaterdag 12 november Informatiemiddag Psoriasis Vereniging ‘Kuurreis Turkije’ (14.00 tot 17.00 uur)

Kijk voor meer informatie onder Agenda patiënteninformatie.

Voor meer informatie over de Week Chronisch Zieken 2011: www.chronischziek.nl.