Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam verdwijnt van de zwarte lijst van zorgverzekeraar CZ op het gebied van borstkankeroperaties. Vanaf 1 januari 2012 beoordeelt de verzekeraar het AMC en het Flevoziekenhuis in Almere als een gezamenlijk behandelcentrum. CZ beoordeelt de borstkankerzorg van beide ziekenhuizen nu met het predicaat 'goed'.

flevoziekenhuis-borstkankerzorg

Verzekeraar CZ maakte recent bekend met het AMC geen contract meer te sluiten voor de behandeling van borstkanker, omdat het AMC als locatie niet zou voldoen aan de ondergrens van 70 borstkankeroperaties per ziekenhuis. De zorgverzekeraar hield daarbij geen rekening met chirurgen die op meerdere locaties werken. Onderdeel van de samenwerking tussen Flevoziekenhuis en AMC is nu juist dat patiënten met borstkanker uit de regio Amsterdam voor een belangrijk deel in Almere worden geopereerd. Het motto daarbij is ‘wat je veel doet, doe je goed’.

Doordat CZ nu AMC en Flevoziekenhuis als gezamenlijk behandelcentrum voor borstkankerzorg beoordeelt, komen beide ziekenhuizen ruimschoots boven de gestelde norm van 70 borstkankeroperaties uit.

De gezamenlijke zorg rond borstkanker van AMC en Flevoziekenhuis werd onlangs ook opnieuw ‘beloond’ met een lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN).