Het Flevoziekenhuis heeft in december voor patiënten en medewerkers allerlei feestelijkheden georganiseerd vanwege Sinterklaas en Kerstmis. De activiteiten voor patiënten en bezoekers zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

flevoziekenhuis-sinterklaas

Sinterklaas

Op 5 december komen Sinterklaas en zijn pieten alle patiënten op de verpleegafdelingen bezoeken. Op 30 november bezoekt hij in het bijzonder de afdeling Kindergeneeskunde.

10 december: Kerstconcert

Vanaf 19.30 uur verzorgt de Flevo Ziekenomroep een Kerstconcert in de Binnenstraat van het ziekenhuis. Het programma komt tot stand in samenwerking met Charlotte van der Horst, Het Almeerse Orkest, Vocal Motion Almere en Salonorkest Panta Rhei.
Het concert wordt live uitgezonden op de kanalen 32 en 40 van de ziekenhuistelevisie.

19 december: ‘Kerstengeltjes'

Tussen 12.00 en 13.00 uur treden de ‘Kerstengeltjes’ op in de centrale hal; de kinderen van kinderopvang De Regenboog gaan kerstliedjes zingen voor alle aanwezigen.

24 december: Kerstliederen & Kerstavondviering

Van 18.30 tot 19.15 uur treedt koor ‘That’s Life’ op de centrale hal. Het koor brengt diverse sfeervolle kerstliederen ten gehore voor geïnteresseerde liefhebbers.Om 20.00 uur start een kerstavondviering in de Binnenstraat. Kees van der Zwaard (theatermaker, schrijver en theoloog) zorgt voor een bijzondere invulling van kerstavond met theater en muziek. De Stadscantorij, o.l.v. Foekje Snippe verleent muzikale medewerking. De geestelijk verzorgers van het Flevoziekenhuis zijn gastheer- en vrouw.

Beperkte openingstijden

26 december zijn de poliklinieken, het laboratorium en mijnInfopunt gesloten. Voor overige afdelingen kunnen aangepaste openingstijden gelden.

Medewerkers en vrijwilligers

Net als vorig jaar is voor medewerkers een Kerstmarkt georganiseerd, waar zij op 13 en 14 december zelf hun jaarlijkse kerstcadeau kunnen uitkiezen bij een van de lokale winkeliers: Drewes speciaalzaak, Selexyz Scheltema, Viscircus Gebroeders de Koning, Keurslager Pauw, Drogisterij Meeuwsen, Oil and Vinegair, Giardino di Pasta en Chocolaterie ‘Bonboni’. Ook kunnen medewerkers en vrijwilligers ervoor kiezen om hun cadeau om te zetten in een bijdrage aan een goed doel, dit jaar: de Dierenambulance.