Het Flevoziekenhuis heeft het WiFi-netwerk, dat patiënten en bezoekers in het ziekenhuis vrije toegang geeft tot internet, flink uitgebreid. Sinds kort zijn ook alle verpleegafdelingen aangesloten op het netwerk dat al langer beschikbaar was in de centrale hal en op een aantal andere plekken, zoals de chemobehandelingskamer.

flevoziekenhuis-wifi

Het Flevoziekenhuis is met deze uitbreiding één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die een vrije internetverbinding biedt op de verpleegafdelingen. Patiënten en bezoekers kunnen op de aangeboden plekken gratis gebruikmaken van internet.

Medicatieveiligheid

Het nieuwe WiFi-netwerk heeft ook een afgescheiden en beveiligd draadloos deel voor medewerkers. Dit netwerk is speciaal opgezet voor de elektronische registratie van de voorschrijving en toediening van medicatie op de verpleegafdelingen. Deze registratie is gekoppeld aan een elektronisch voorschrijfsysteem van geneesmiddelen, dat onlangs is ingevoerd in het ziekenhuis. Beide digitale ontwikkelingen dragen bij aan een grotere medicatieveiligheid.
In de toekomst kunnen artsen en verpleegkundigen mogelijk meer applicaties via dit draadloze netwerk raadplegen en bedienen.

Beheer

Het WiFi-netwerk van het Flevoziekenhuis is voorzien van een disclaimer, die gebruikers eerst moeten accepteren voordat de internetverbinding wordt vrijgegeven. In deze disclaimer staan de spelregels voor het gebruik van het WiFi-netwerk.
Het WiFi-netwerk wordt beheerd door de afdeling ICT. Wanneer iemand misbruik maakt van het netwerk en daarmee andere patiënten hindert, bijvoorbeeld door films te downloaden, kan de verbinding voor die gebruiker verbroken worden.