De verwendag voor psoriasispatiënten, die vorige week plaatsvond in restaurant Bakboord in Almere Haven, is een succes geworden. De 12 patiënten konden er terecht voor diverse verwenactiviteiten zoals styling, massages, nagel- en gezichtsverzorging en voor informatieve workshops over bijvoorbeeld voeding en psoriasis.

flevoziekenhuis-verwendag-psoriasis

De speciale verwendag komt voort uit de prijsvraag ‘Verzin een dermadroom voor een psoriasispatiënt’, die gewonnen is door Chantal Schipper en Cynthia Nigtevecht, doktersassistentes Dermatologie van het Flevoziekenhuis. Zij bedachten een verwendag waarbij de huid van de patiënt op een andere manier wordt benaderd dan alleen medisch. “Deze speciale dag gaf ons de mogelijkheid om de huid van onze patiënten een keer positieve aandacht te geven”, aldus Cynthia van Nigtevecht.

De patiënten reageerden enthousiast op de verwendag. Zij vonden het prettig om in een andere omgeving met lotgenoten te kunnen praten over hun aandoening. De deelnemers kregen daarnaast een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

Sponsor

De polikliniek Dermatologie is op zoek naar sponsoren om deze verwendag jaarlijks te organiseren. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met polikliniek Dermatologie, via (036) 868 9190 of  per mail naar:
cnigtevecht@flevoziekenhuis.nl of cschipper@flevoziekenhuis.nl.