De plastisch chirurgen van het Flevoziekenhuis maken geen gebruik, en hebben nooit gebruik gemaakt, van borstimplantaten van het Franse merk Poly Implant Prothese (PIP). Deze zijn in Nederland ook op de markt gebracht onder de merknaam M-implants. De implantaten zouden volgens enkele media mogelijk een verhoogd risico op borstkanker opleveren.

Patiënten die vragen hebben over hun implantaat, dienen contact op te nemen met de chirurg of kliniek waar de implantaten geplaatst zijn.

Mocht dat het Flevoziekenhuis zijn, dan kunnen zij bellen met poli Plastische Chirurgie, op werkdagen bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur, via 036 - 868 8843.

pip-implantaat

Het Flevoziekenhuis beschikt sinds september 1998 over een vakgroep Plastische Chirurgie. De beide chirurgen die hierin werkzaam zijn, maken geen gebruik van de genoemde borstimplantaten.