De Almeerse bevolking heeft het project ‘Diabetespoli voor Zwangeren’ tot het beste zorgproject van het Flevoziekenhuis in 2011 uitgeroepen. Met 348 stemmen won het project van de twee andere genomineerden: de ‘Prikpoli van Oogheelkunde’ (265 stemmen) en de ‘Opnameservice mijnInfopunt’ (218 stemmen). Van 6 tot 31 december kon iedere geïnteresseerde via de website van het Flevoziekenhuis de filmpjes van deze drie projecten bekijken en stemmen op hun favoriete zorgproject. De Cliënten Jaar Prijs 2011 wordt jaarlijks door de Cliëntenraad van het Flevoziekenhuis uitgereikt aan het project dat de beste verbetering van de zorg aan onze patiënten biedt.

cjp2011
Namens de Diabetespoli voor zwangeren
Ingrid Powel en Natalie Smit

Lies Spruit, voorzitter van de Cliënten Jaar Prijs 2011, blikt namens de Cliëntenraad terug: "Het is fantastisch om te zien dat dit jaar twee vakgroepen sámen de Cliënten Jaar Prijs 2011 hebben gewonnen. Het is hartverwarmend te zien dat er ook afdelingsoverstijgend wordt nagedacht over hoe de zorg niet alleen beter kan, maar ook dichter bij patiënten gebracht kan worden. Dit jaar was het niveau hoog; we konden maar liefst kiezen uit 15 inspirerende projecten om drie projecten te nomineren. Uiteindelijk is de keuze aan de patiënt zelf geweest."

De winnaar krijgt een bijzondere prijs: een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk gehandicapte kunstenaar (verbonden aan Atelier ‘De Witte Olifant’) en een geldbedrag. Dit geldbedrag van 2.500 euro kan het winnende project besteden aan een stage, studiereis of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te bouwen of verbeteren.

'Diabetespoli voor zwangeren'

Een zwangere diabetespatiënt of een vrouw met zwangerschapsdiabetes komt wekelijks op controle bij de gynaecoloog of verloskundige, de internist of diabetesverpleegkundige, echoscopiste en de diëtiste. Vroeger had zij hiervoor losse afspraken op verschillende dagen. Nu ziet zij dinsdagochtend al haar behandelaars. Bovendien overleggen deze behandelaars wekelijks over iedere patiënt. Een veilig gevoel voor de zwangere en voor haar baby.

Cliënten Jaar Prijs 2011

Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patiënten nog beter te maken. De Cliëntenraad vraagt daarom jaarlijks aan alle medewerkers en artsen om een vernieuwend zorgproject aan te melden, een project dat net even meer biedt: verbeterde zorg, meer individuele aandacht, autonomie van de patiënt en een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis.

Meer lezen over de Cliënten Jaar Prijs of de overige genomineerde projecten?
Kijk op: www.flevoziekenhuis.nl/clientenjaarprijs.