Donderdag 19 januari heeft cabaretière Tineke Schouten de expositie ‘Bloemen in de kunst zijn geen kunstbloemen’ geopend. De schilderijenexpositie is tot en met 19 maart te zien in de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis. Het Almeerse Bureau voor Kunstprojekten heeft voor deze expositie 10 kunstenaars geselecteerd, die elk een eigen visie op het eeuwenoude genre bloemschilderkunst hebben ontwikkeld.

flevoziekenhuis-tineke-schouten
Het thema ‘bloemen in de kunst’ past uitstekend in de Planetreefilosofie waar het Flevoziekenhuis voor staat. “Een prettige omgeving kan helend zijn voor de patiënt en kunst kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Bovendien zijn de lange muren van de Binnenstraat van het ziekenhuis bijzonder geschikt voor kunstwerken”, aldus Hans Joosten, directeur Bedrijven van het Flevoziekenhuis.

Samenwerking

Het Flevoziekenhuis werkt samen met Christine van Stralen van Bureau voor kunstprojekten in Almere. In deze samenwerking neemt het bureau de organisatie van de expositie(s) voor haar rekening en stelt het Flevoziekenhuis de ruimte ter beschikking. Daarnaast verzorgt het ziekenhuis de opening van de expositie(s). De expositie die vandaag geopend is, is de eerste van een hopelijk succesvolle serie.

Kunstenaars

De kunstenaars die aan deze expositie deelnemen zijn: Van der Vegt, Neval Gölay, Pauline van Roon, Wilma Kuil, Alida Everts, Dorine Latenstein, Theo Leijdekkers, Roelien van Aalderen, Harrie Sijbers en Ben Verbrugge.

Alle schilderijen zijn te koop en/of te huur. Meer informatie daarover kunnen geïnteresseerden krijgen bij Bureau voor kunstprojekten, via telefoonnummer 036 - 522 79 19 of 06 - 10 30 56 05 of per e-mail via info@kunstprojekten.nl.