Vanmiddag is het eerste afdelingsrestaurant in het Flevoziekenhuis geopend. De tegelijkertijd grondig verbouwde verpleegafdeling Cardiologie beschikt daarmee nu over sfeervolle centrale ruimte waarin plaats is voor ongeveer 28 gasten; patiënten en bezoekers. De realisatie van dit eerste afdelingsrestaurant is een belangrijke stap in het nieuwe voedingsconcept van het Flevoziekenhuis. De principes van de Planetreefilosofie (mensgerichte zorg) vormen de leidraad voor dit nieuwe concept.

flevoziekenhuis-cardio-restaurant

Een van de pijlers van Planetree is lekker en gezond eten in een prettige ambiance, waarin de patiënt zich thuis voelt. Het afdelingsrestaurant van Cardiologie beschikt daarom naast een keuken waar patiënten terechtkunnen voor hun ontbijt, lunch en diner, over een koffiehoek, een computertafel en een loungehoek. Ook bezoekers zijn hier de hele dag welkom.

Nieuw voedingsconcept

In het voedingsconcept van het Flevoziekenhuis staan service en keuzevrijheid voor de patiënt centraal. "Wij willen graag dat de patiënt à la minute kan kiezen wat hij of zij wil eten, hoeveel, wanneer, waar en met wie", legt Stef Reimer, hoofd Food & Beverage bij het Flevoziekenhuis, uit. "Zo voelt de patiënt zich zo thuis mogelijk en kan hij zijn normale leefpatroon doorzetten wanneer hij in het ziekenhuis ligt".

Om dit te realiseren krijgen ook de patiënten op de andere verpleegafdelingen sinds dinsdag 17 januari 2012 hun warme maaltijd op een andere manier geserveerd. De maaltijden worden rondgebracht vanaf een meals-on-wheels wagen, die bediend wordt door medewerkers foodservice. Zij bieden de patiënt ter plekke keus uit meerdere menu's en gerechten. Bovendien kan de patiënt bepalen hoeveel hij of zij eet. Elke verpleegafdeling heeft een eigen meals-on-wheels wagen, die vanaf 17.00 uur het diner rondbrengt.

Aanspreekpunt voor patiënten

Naast het gebruik van de wagen is ook de inzet van de medewerkers foodservice veranderd. Er is nu gedurende de hele dag (7.00 – 20.00 uur) een medewerker foodservice aanwezig op verpleegafdelingen. Zij hebben daardoor meer tijd en aandacht voor de patiënt en de patiënt heeft altijd een aanspreekpunt voor vragen over voeding.

Verbouwing Cardiologie

Als één van de verpleegafdelingen in de 'oudbouw' van het recent vernieuwde Flevoziekenhuis, was de verpleegafdeling Cardiologie in zijn geheel toe aan een grondige opknapbeurt. Daarbij is de indeling van de afdeling gewijzigd en voorzien van een nieuwe kamerindeling met kamers voor maximaal 4 patiënten en extra badkamers. Verder is een cardiolounge voor patiënten gerealiseerd én een nieuwe werkruimte voor arts-assistenten. Daarnaast is de inrichting op het kwaliteitsniveau van de nieuwbouw gebracht, met onder meer een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en schilderwerk.