14 februari: Informatiepunt VMCA over mantelzorg

Consulenten van de VMCA geven tijdens de bijeenkomst informatie over het mantelzorger zijn. Zij geven informatie en advies over: wat is een mantelzorger? Waar kunt u terecht? En: Wat kan de VMCA voor u betekenen? Mantelzorgers zijn mensen die langdurig zorgen voor een partner, kind of familielid met bijvoorbeeld dementie, autisme, Niet Aangeboren Hersenletsel, een lichamelijke beperking, chronische ziekte of psychiatrische problemen.

• dinsdag 14 februari, 14.00-15.30 uur
  • centrale hal en mijnInfopunt
  • aanmelden niet nodig, toegang is gratis

21 februari: Longpunt ‘Voeding en ergotherapie’ in Flevoziekenhuis

Longpunt is de plek waar longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners elkaar ontmoeten. De sprekers Elles de Bruin (diëtiste) en Giliano Niamut (fysiotherapeut) gaan in op wat voeding en ergotherapie voor longpatiënten kunnen betekenen.

• dinsdag 21 februari, 14.00 tot 15.45 uur (Longpunt is ook op: 20 maart, 17 april, 15 mei en 19 juni).
  • auditorium van het Flevoziekenhuis
  • gratis aanmelden (ook voor niet-leden van het Astmafonds): longpuntalmere@astmafonds.nl of 06 - 5100 7072.

NB: Aanwezigen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

agenda