Zo nu en dan gebeurt het dat patiënten in het ziekenhuis willen trouwen. Het gaat dan om ernstig zieke patiënten, die nog maar kort te leven hebben en zich officieel aan hun partner willen verbinden. Geestelijk verzorger Martin Schneeberger: “Wij willen hen deze bijzondere mogelijkheid graag bieden. Nu het ziekenhuis officieel als trouwlocatie is aangewezen, kunnen we de huwelijksvoltrekking ook snel regelen. En dat is juist in deze situaties erg belangrijk.”

flevoziekenhuis-trouwen

In het ziekenhuis werden af en toe al huwelijken voltrokken, maar daarvoor moest per huwelijk veel geregeld worden. Na overleg tussen de geestelijk verzorgers van het Flevoziekenhuis en de gemeente Almere is het Flevoziekenhuis nu officieel aangewezen als trouwlocatie. Dit betekent dat nu - zonder buitengewone vergunning – huwelijken in het ziekenhuis kunnen worden voltrokken in het Stiltecentrum, of eventueel zelfs op de kamer van de patiënt. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt naar het ziekenhuis, een van de geestelijk verzorgers is gastheer of –vrouw.