Leesvoor

Jaap van Vliet, arts-assistent bij de vakgroep Chirurgie heeft met zijn onderzoek ‘Komt een galblaas bij de patholoog’ de Dr A.W.C. Berns Wetenschapsprijs gewonnen. Uit zijn onderzoek blijkt dat het niet nuttig is om in alle gevallen pathologisch onderzoek te doen na galblaasverwijdering, maar alleen als er op basis van het macroscopisch onderzoek verdenking is op maligniteit. Dit levert een enorme kostenbesparing op. De prijs werd voor het eerst uitgereikt tijdens het eerste Wetenschapssymposium van het Flevoziekenhuis op 18 juni jl.

bernsprijs-uitreiking

Deze nieuwe prijs is vernoemd naar de chirurg en gynaecoloog Dr. A.W.C. Berns (1837-1911). Hij was medeoprichter en  eerste directeur van het Burgerziekenhuis in Amsterdam, het ziekenhuis waaruit het Flevoziekenhuis is voortgekomen.

De andere twee genomineerden zijn 4e jaars geneeskundestudent Phylicia Holtz, met haar onderzoek ‘Early arrival in hospital after acute stroke depends on immediate warning of emenrgency medical services’ en reumatoloog Marion Kortekaas  met haar onderzoek ‘Een exotische uitspatting met voorkeur voor rituximab’. Er was een eervolle vermelding voor verpleegkundig specialist Ingrid den Besten, zij won de aanmoedigingsprijs.