Met ingang van maandag 9 juli 2012 worden patiëntjes van de KNO-afdeling van het AMC in het Flevoziekenhuis geopereerd. Het gaat om kinderen wiens keel- of neusamandelen worden verwijderd of bij wie oorbuisjes worden geplaatst. De patiëntjes worden voor hun operatie door het AMC verwezen naar Almere vanwege de hoge kwaliteit en korte wachttijd in het Flevoziekenhuis. Het AMC kan hierdoor capaciteit vrijmaken voor topklinische zorg en complexe operaties.

flevoziekenhuis-kno-amc

Ouders van KNO-patiënten van het AMC krijgen de keus om op korte termijn geholpen te worden in het Flevoziekenhuis of met een wachttijd van enkele maanden in het AMC. Wanneer ouders kiezen voor een operatie in het Flevoziekenhuis, doorlopen zij op één dag de gehele voorbereiding, die bestaat uit een preoperatief spreekuur, een gesprek met de anesthesist en met de KNO-arts. Daarna volgt binnen enkele weken de operatie.

Goede kwaliteit en korte wachttijd

Het Flevoziekenhuis en het AMC hebben al een aantal jaar een nauwe samenwerking op het gebied van Chirurgie, Traumatologie en Radiotherapie. Deze samenwerking is nu uitgebreid met (kinder)KNO. De afdeling KNO van het Flevoziekenhuis staat bekend om  goede kwaliteit van zorg, korte wachttijden en lage complicatiepercentages. Zo levert KNO een belangrijke bijdrage aan de Smiley voor de kinderafdeling van het Flevoziekenhuis. Deze Smiley van de stichting Kind en Ziekenhuis is een keurmerk voor de kind- en gezinsgerichtheid van deze afdeling.

Eerste patiëntje

Ter gelegenheid van de start van deze nauwe samenwerking is het eerste AMC-patiëntje in het Flevoziekenhuis extra in het zonnetje gezet. De driejarige Mellak kreeg een cadeautje uit handen van KNO-arts Julie van Lith en haar ouders kregen een bos bloemen van het hoofd van de afdeling KNO van het AMC, mw. prof.dr. W.J. Fokkens.

fShare