U mag vliegen met gips, maar hiervoor gelden wel strenge regels. Een internationale regel is dat vliegen met circulair (rondom gesloten) gips verboden is. Dit heeft te maken met drukverschillen in de cabine. Tijdens het vliegen kunnen handen en voeten wat opzwellen door vochtophoping.
Hierdoor kan het gips mogelijk (te) strak gaan zitten. Luchtvaartmaatschappijen passen deze internationale regel op verschillende manieren toe, waardoor de richtlijnen per luchtvaartmaatschappij variëren. Als u wilt vliegen met gips om uw arm of been, neem dan altijd vooraf contact op met uw luchtvaartmaatschappij om te informeren naar de geldende
regels.

vliegtuig

Gaat u binnenkort vliegen met gips?

Lees dan bijgaande informatie goed door. U kunt het formulier (zie hieronder) invullen en overhandigen aan de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. De informatie op het formulier voldoet aan de richtlijnen van de KNMG en is voldoende voor de luchtvaartmaatschappij om patiënten, volgens de richtlijnen voor gipsverband, wel of niet toe te laten op de vlucht.

Het Flevoziekenhuis geeft geen medische verklaring ‘Fit-to-fly’ af, omdat wij u gezondheid tijdens de vlucht niet kunnen garanderen.

Informatievel: vliegen met gipsverband
Formulier: vliegen met gipsverband

Pin It