Op woensdag 3 oktober (bijna Dierendag) heeft Staatsbosbeheer aan de kinderafdeling van het Flevoziekenhuis een stoere houten bank geschonken, zodat de Kindertuin nog completer en aantrekkelijker is geworden. Deze middag konden kinderen in het ziekenhuis ‘de natuur beleven’ samen met boswachter Thijmen en een aantal vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

flevoziekenhuis-staatsbosbeheer02

De middag startte met het aanbieden van de bank aan de kinderafdeling. Nick de Snoo (districtshoofd Staatsbosbeheer Flevoland), overhandigde een schaar aan Co’tje Admiraal (lid raad van bestuur Flevoziekenhuis) om de stoere houten bank te onthullen.

Natuurbelevingsdag

Op deze leerzame dag heeft Staatsbosbeheer een paar activiteiten uit de natuur naar binnen gehaald. Kinderen konden een vogelhuisje timmeren en daarna schilderen, pootafdrukken van dieren in gips maken, een stang (gewei van een hert) wegen, opgezette dieren bekijken en dierenmaskers maken. Na afloop kregen zij een certificaat van Staatsbosbeheer.

Meer weten over de activiteiten van Staatsbosbeheer in Almere? Kijk op Stadsbossenalmere.wordpress.com

foto Maura Klumper.