Tijdens World Sight Day op donderdag 11 oktober jl. hebben 140 mensen in het Flevoziekenhuis een oogtest ondergaan; 50 in de OOGbus en 90 op de poli Oogheelkunde. In totaal zijn 10 mensen doorverwezen naar hun huisarts, 34 naar een opticien en 62 naar een oogarts. Slechts 27 mensen hadden geen doorverwijzing nodig. Ook de informatiemarkt over natte en droge ogen is goed bezocht. De aanwezige leveranciers waren tevreden over opzet en opkomst. “Het was een enthousiaste, positieve dag met een mooi resultaat”, aldus oogarts Christine Eenhorst.

oogheelkunde-flashmob

World Sight Day 2012 ging in het Flevoziekenhuis om 10.00 uur van start met een ´flashmob´ van het Oogzorgnetwerk. Het koor ‘ Puur Zang en Zo’ zong in de hal, begeleid op gitaar, de toepasselijke klassiekers ´I can see clearly now´ van Johnny Nash en ‘For your eyes only’ van Sheena Easton.
De flashmob is terug te zien via het YouTube-kanaal Oogzorgnetwerk van het Oogzorgnetwerk.