Woensdag 7 november 2012 organiseert het Flevoziekenhuis in samenwerking met de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) een informatieavond over slechthorendheid. Tijdens dit ‘HOOR-college’ komen onder meer de werking van het gehoor en hoorhulpmiddelen aan bod. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Auditorium op de 2e etage van het Flevoziekenhuis.

nvvs-logo

Iedereen die altijd al het naadje van de kous heeft willen weten over het gehoor en wat er komt kijken bij de aanschaf van een hoortoestel, is van harte welkom. KNO-arts Jan-Willem Bok van het Flevoziekenhuis geeft een uitgebreide uitleg over de werking van het gehoor, diverse soorten hoortesten en welke handelingen er worden verricht bij het aanpassen van hoortoestellen.

Hoorhulpmiddelen

Mevrouw J. Smeijsters-Maschino is ervaringsdeskundige op dit gebied en legt uit hoe iemand met gehoorverlies dit traject doorloopt en ervaart. Mevrouw A. van Lynden is projectmanager van de NVVS en geeft een toelichting op de diverse soorten hoorhulpmiddelen en hoe de vergoeding van (aanvullende) hoorhulpmiddelen in elkaar steekt, zowel nu als in 2013. Na de presentaties is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden

Toegang alleen na aanmelding bij de NVVS via e-mail n.vandalen@nvvs.nl of telefoonnummer (030) 635 4007. De entree bedraagt € 3,- per persoon. NVVS-leden hebben gratis toegang. Een schrijftolk en ringleiding zijn aanwezig.
De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) is dé belangenvereniging voor slechthorenden. De NVVS wil dat mensen met een hoorprobleem optimaal functioneren in de samenleving.