Het Flevoziekenhuis heeft in december voor patiënten en medewerkers allerlei kerstactiviteiten georganiseerd. De activiteiten voor patiënten en bezoekers zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

kerst200902

15 december: Kerstconcert

Vanaf 19.30 uur verzorgt de Flevo Zieken Omroep een Kerstconcert in de Binnenstraat van het ziekenhuis. Het programma komt tot stand in samenwerking pop- en musicalkoor ‘The Starlights’ en Koper ensemble Muziekvereniging St. Hubertus. Het concert wordt live uitgezonden op de kanalen 32 en 40 van de ziekenhuistelevisie.

17 december: ‘Kerstengeltjes’

Tussen 12.00 en 13.00 uur treden de ‘Kerstengeltjes’ op in de centrale hal; de kinderen van kinderopvang De Regenboog (Montris) gaan kerstliedjes zingen voor alle aanwezigen.

24 december: Kerstliederen & Kerstavondviering

Van 19.45 tot 20.00 uur treedt interkerkelijk gospelkoor ‘Outside’ op in de centrale hal. Het koor brengt diverse sfeervolle kerstliederen ten gehore. Om 20.00 uur vindt eveneens in de centrale hal de Kerstavondviering plaats. De bijeenkomst is voor medewerkers, patiënten, familie en belangstellenden en wordt geleid door de geestelijk verzorgers van het Flevoziekenhuis. Na afloop is er koffie en thee voor de aanwezigen.

Beperkte openingstijden

Op de maandagen 24 (kerstavond) en 31 december (oudejaarsdag) sluiten meerdere afdelingen van het ziekenhuis hun deuren iets eerder. Dat geldt onder meer voor alle poliklinieken, voor Bureau Opname, het Preoperatief spreekuur en Laboratorium Bloedafname. Zij sluiten op beide dagen hun (telefonische) deuren om 16.00 uur, en zijn helemaal gesloten op beide kerstdagen (25 en 26 december) en op Nieuwjaarsdag
(1 januari).

Medewerkers en vrijwilligers

Net als vorig jaar is voor medewerkers een Kerstmarkt georganiseerd, waar zij op 18 en 19 december  tussen 14.00 – 18.00 uur zelf hun jaarlijkse kerstcadeau kunnen uitkiezen bij een van de lokale winkeliers: Tuincentrum Overvecht, Drewes speciaalzaak, Selexyz Scheltema, Viscircus Gebroeders de Koning, Keurslager Pouw, parfumerie en drogisterij Meeuwsen, LekkerKado.nl, Chocolaterie ‘Bonboni’ en de Wereldwinkel. Ook kunnen medewerkers en vrijwilligers ervoor kiezen om hun cadeau om te zetten in een bijdrage aan een goed doel, dit jaar: het VoedselLoket Almere.